torsdag 31 juli 2008

Kaka

Hipp hipp hurra, min flickvän har födelsedag idag. Det ska självklart firas, med kakor och sång! Ska ta med mig en kaka till kalaset, en sverigekaka, bakad av mig som trots det smakar väldigt bra. Vet inte hur vanlig den är i sverige, men det är så den kallas.

Eftersom hon är världens bästa flickvän så ska hon få present idag, har fått en present tidigare, men tycker nog hon är värd en till idag. Ska spela lite gitarr också, har övat massa på "en lycklig man" av Ulf Lundell, ska spela den på en kamrats bröllop i augusti, tänkte att jag skulle ha generalrepetion med publik idag. Alltid lite nervöst det där med att spela inför folk, nu är det inte så många och jag känner allihopa. Blir värre sen på bröllopet, har gjort det några gånger tidigare så det kommer gå bra denna gången också.

Lunch (lunsj)

Här i norge äter vi inte varm lunch, det är vanligare att man äter smörgåsar. Man tröttnar ganska snabbt på smörgåsar varje dag, även om det finns massa olika pålägg, dessutom innehåller bröd mycket kolhydrater, försöker att undvika att äta för mycket kolhydrater.. Äter sallad istället, dock tröttnar man på sallad också, även om man blandar in ost och skinka, ägg och tonfisk eller liknande saker. Men billig lunch är det, 125 kronor i månaden. Vi svenskar på företaget har även lite tur, varje onsdag är det varm lunch, det är veckans höjdpunkt, i alla fall om man tänker lunch höjdpunkter.

En annan sak som jag saknar här är after work, att kunna gå ut dricka billig öl och få mat till det för en billig penning. Konstigt att det inte har slått igenom här, är ju så väldigt populärt i grannlandet..

onsdag 30 juli 2008

Födelsedag

Hade födelsedag i söndags, vi hade lite folk på fika. Min flickvän hade köpt flaggor. Var dock svårt att hitta svenska flaggor, men de norska är fina.

De gula ljusen är från midsommar, skulle matcha den blåa duken. Handlade på Ica, kom hem nöjda för kassörskan hade missat att ta betalt för tre Smirnoff ice, sparade vi 60 kr. När vi skulle lägga på duken på kvällen märkte vi dock att vi glömt den i kassan, och betalat för den... Vissa straffar gud med detsamma...

Här köper vi öl och smirnoff ice i mataffären, skönt att slippa gå till systemet..

Välkommen!

Första inlägget, spännande, hoppas någon läser min blogg sen och att jag får någon kommentar. Sitter i min lägenhet, det är soligt ute och varmt, har varit varmt några dagar nu, men ska tydligen bli sämre väder till helgen. Finns en riktigt bra sida yr.no där man kan se vädret med massa olika data, fungerar för svenska städer också.

Har bott i Norge i två år 14 augusti och trivs väldigt bra. Det man först tänker på när det gäller skillnader är väl språket, här förstår de flesta vad man säger väldigt bra och man lär sig förstå norska ganska fort. Men det finns några ord som är väldigt olika och som man kanske ska undvika att säga. Till exempel bärs, som i öl, bæsj på norska är bajs, så det är väl inte helt bra att säga kanske. Ett skoj sak som en kompis sa en gång var att han skulle hitta en rar tös som gillar bärs. Vilket för norrmän är att han ska hitta en konstig hora som gillar bajs. Så helt enkelt är det inte...