fredag 31 juli 2009

Bursdagssången

Hurra for dig som fyller ditt år
Ja, dig vil vi gratulere
Alle i ring omkring deg vi står,
og se, nå vi vil marsjere,
bukke, nikke, neie, snu oss omkring,
danse for deg av hjertet alle gode ting
og si meg så, hva vil du mere? Gratulere

Idag har Stine födelsedag, så i morse blev det frukost och presenter. Passade på att sjunga "ja må du leva". Tycker den norska varianten är lite svår, får öva på den till nästa år. Denna veckan har vi klarat av flera sällskap hemma. Kakorna har fyllt kylskåpet och kaffebryggaren har gått varm.

tisdag 28 juli 2009

Ett år äldre


Då var man ett år äldre, än förra året på samma dag då. 30 är passerat, ingen stor kris här. Bara köpt en motorcykel. Kunde varit värre, kunde varit en stor bränsleslukande SUV. Hmm sån hade varit lite trevligt att ha...

Helgens festiviteter gick väldigt bra. Jag och far byggde partytält om det skulle regna lite. Det gjorde det inte, det regnade mycket. Så vi fick sitta inne istället, men grillen gillade att stå i tältet. 18 personer i vardagsrummet, sittplatser till alla ordnades, gick faktiskt långt över förväntan. Fin fint.

Själva födelsedagen firades med en mc-tur i regnet. Sen en mysig hemmakväll med min älskling, så dagen var tipptopp.

fredag 24 juli 2009

Födelsedag

I helgen kommer familjen, då blir det kalas. Ska bjuda på grillad korv, enkelt, javisst, men det är ändå arton personer, då blir det lite krångligt med en stor middag. Sen blir det tårta och bullar också. Vi var i butiken köpte korv, hur mycket kan det gå åt? 80 korvar borde räcka, en man bakom oss i kassan tittade storögt, och frågade om det var extrapris på korv. Så nu är kylen fylld. Sen är det bara att be till vädergudarna om sol.

För tredje gången på ett och ett halvt år så kommer Lars Winnerbäck till Tønsberg för att spela. I februari var vi och lyssnade, en ganska liten lokal, kanske 400 i publiken, men fullt och jäkligt bra. Nu är det större 1600 personer, ny skiva kommer snart. Det blir ett besök, skoj när en av ens favoriter spelar så nära, trots man inte bor i Sverige. Nu väntar jag bara på Uffe också.

tisdag 21 juli 2009

Spenatsoppa


Middag idag är spenatsoppa, väldigt god trots att det inte ser så ut på bilden. Enkelt också. Och mättande. Mmm

Semester (snart)

Vi har sen semester i år. Tycker det är väldigt skönt med sen semester, den som spar han har. Sen så har inte vädret varit det bästa än så länge, förutom två veckor riktigt varmt och skönt. Men det kanske alltid är sånt här väder på sommaren, det kanske bara jag som tror att det brukar vara mer sol och värme.

Ordet semester förresten betyder på norska, precis som på engelska, termin och det är något helt annat det. Konstigt att svenskan använt det ordet. Hörde att USA är det enda landet i den rika världen som inte har lagstadgad semester. I alla fall ska det bli fint med ledighet i augusti.

lördag 18 juli 2009

Punkterar huden


GeoTagged, [N58.37665, W13.83391]

Ligger på spikmatta, känner de små vassa rackarna trycka mot huden. Känner hur värmen sprider sig över ryggen. Slappnar av och blir alldeles lugn. Konstigt nog är det skönt att ligga på spikmatta, första gången är det lite nervöst, men har man gjort det några gånger så märker man hur bra det känns. Tills man ska ställa sig upp det vill säga. Då gör det ont de hemska spikarna som fastnat, undrar nästan om det är hullingar på spetsarna så att huden ska sitta kvar ordentligt. Det bränner till i det ögonblick man reser sig, men sen får man tillbaka den sköna avslappnande känslan.

I skövde


Framme i Skövde hos Fredrik, ätit lite mat, var ganska sulten efter att ha kört. Ganska stel också. Hjälmen ser ut som om det fanns mycket flugor längs vägen. Men gick bra att köra även om det känns i kroppen nu. Köpt ryggskydd i veckan kändes väldigt bra.

Nu sitter vi och ser på friidrott, enligt TV4 så kanske det blir ett magiskt ögonblick i hundrameterstävlingen, trevligt med magi.

fredag 17 juli 2009

Resa till Sverige


Då var man på väg, första stoppet är horten Moss färjan, bra med motorcykel, bara köra förbi kön. Nu står vi här i solen, jag och motorcykeln.

Geting stor som ett hus


Vi var i stan igår, eller byn som man säger här, mycket folk nu då det är sommar och slottsfjellsfestival. Det är en tre dagars musik festival på kullen i stan som heter just slottsfjellet. Massa mer eller mindre kända band som spelar, var och lyssnade på Winnerbäck förra året, härlig stämning och massa folk, tror de räknar med ca 10000 per dag. I år ska Håkan Hellström, hmm sjunga, uppträda kanske är ett bättre ord. I år blir det inget besök från min sida men kanske nästa år.

Hur som helst, när vi kom till bilen efter att vi ätit och handlat såg vi den största geting som någonsin skådats, i alla fall av mig. verkade lite slö dock eller kanske för tung för att flyga.

torsdag 16 juli 2009

Bra hårdag

Dags för stipning, (nej inte med två p), av Stines hår. Jag har fått äran att färga striperna. Det är ett stort ansvar, man vill självklart att det ska bli bra. Har gjort färgning förut, men aldrig striper, nästan lite nervös faktiskt.

Var förressten själv å klippte mig idag, 150 spänn och tio minuter senare så var jag klar, kort frisyr med lite, lite rufs upptill. Nästan så att parkeringen var dyrare än klippningen.

Solen i ögonen och en kall öl



Tjejmaffian tog över lägenheten, så jag tog min gitarr och några öl, cyklade bort till Tomas där vi passade på att njuta av solen och ölen. Sen blev det gitarrduetter med skönsång.

Äntligen lite bättre väder, man får passa på att njuta, och för er som undrar när det finaste vädret kommer, så kan jag tala om att det är i augusti.

måndag 13 juli 2009

Lillsemester

4 veckor kvar till semestern, det känns som lång tid, därför bestämde vi oss för en kort semester till Göteborg i helgen. Hittade ett bra hotell, bara 653 nok, kändes inte så farligt, och fint var det, helt nyrenoverat, god frukost också. Några timmars bilkörning sen gjorde vi stan. Först ett besök på Universeum, titta lite på ormar och hajar.

Det regnade en del på lördagen, men klarnade upp på kvällen så då blev det en tur till Liseberg. Tyckte det verkade som alla hade vunnit stora choklad och godis kartonger, det var 2 kg toblerone, marabou mjölkchoklad, dumle och kexchoklad. Så vi testade vår lycka och spelade vi också, men ikke sa nicke, inga vinster för oss, inte på chokladhjulen i alla fall. Lyckades plocka fram en Bart Simpson, ur en sån maskin man ska plocka leksaker med krok, och sen vann vi en gul anka på tärningsspel. Så vi fick något att gå och bära på, inte två kilo godis kanske, men hur trött blir man inte på kexchoklad om man ska äta så mycket?

fredag 10 juli 2009

Rasmus katt

Rasmus går på lådan, ja lådan till pappersinsamlingen då...

Installerade el uttag på motorcykeln igår. Fick ta elen från bakljuset, sen dra kabel fram. Tog sin lilla tid men blev väldigt bra. Kanske skulle blivit elektriker. Det är världens äldsta jobb, när Gud sa; varde ljus, var ledningarna redan dragna.

Skickat från min iPhone, har fått en iPhone från min kära, tidig 30 års present :) inte långt kvar nu...

onsdag 8 juli 2009

Besök i helgen

Trevligt besök i helgen, Sigge var här med sina föräldrar. Vi hade
tur med vädret så vi kunde bada i fjorden. Var en tur på byn, åt
och shoppade. Rasmus katt hade några hektiskà dagar med att försöka
äta samtidigt som man blir klappad. Vi märkte att Rasmus gillar
majonäs, även med vitlöksmak, tsatziki gick ner det också.

torsdag 2 juli 2009

Badat

Jag var sen med att bada, men nu är det gjort, tog en promenad till Ringshaugstranden för att bada i går kväll. Trodde nog det skulle vara lite kallt, nej då, var varmt och skönt. Plaskade runt ganska länge i vattnet. Nu så blir det nog fler promenader ner till stranden, skönt att bo så nära faktiskt, speciellt när man ser hur folk parkerar där.

I helgen blir det besök av Jenny, Jesper och Sigge, ska bli skoj! Prognosen säger varmt och fint, så då kanske vi kan ta en simtur och grilla lite.


onsdag 1 juli 2009

Juli


Då var det juli, vädret är lysande, bara 5 veckor kvar till semester. Men känns inte så farligt att jobba i juli, det är varmt och skönt när man kommer hem så man kan utnyttja de långa kvällarna. Sitta på uteplatsen, kanske grilla, ta en tur med motorcykeln. Härligt härligt.

Var på byn för någon vecka sen och tog några kalla, blev fotograferad och med i lokal tidningen.
Se så glada vi är!