söndag 30 augusti 2009

Extreme makeover, home edition


Nu har vi börjat vår egen hem inredning, det har startat med sovrummet. Målning av väggar och lister, kommer bli fint. Så nu är det lite små rörigt i resten av lägenheten. Det är inte som på tv, då familjen flyttar ut och massa knäppa amerikaner kommer och river ut allt och bygger upp det igen. Vi går lite långsammare fram. Men det är det som är skoj.

Sista dagen på semestern, men känns inte så farligt, bara fyra veckor sen åker vi till spanien!

torsdag 27 augusti 2009

Världsarv


Idag har vi gått på bryggan i Bergen, ett världsarv. Husen är fina, gamla och gångarna mellan husen häftiga. Men mellan husen och vattnet har de lagt en väg, ganska mycket trafik också. Tycker det förstör lite av charmen med bryggan. Vi har en brygga hemma i tønsberg och där är det ingen väg. Gillar den bättre. Men annars är Bergen em mycket fin stad. Väldigt trevlig, många pubar, restauranger och kaféer. Värt ett besök.

tisdag 25 augusti 2009

Smarrypinnar


Vi åker över hardangervidda, har med oss smarrypinnar som färdkost. Får stanna för ett bärgningsarbete uppe på fjället. Passar fint med en fikapaus, då kommer pinnarna fram. Men vad har hänt, skummet i dem har expanderat, av lufttrycket antar jag.

måndag 24 augusti 2009

Harrytur


Nu är tiden för att betala räkningar, men vad händer när jag ska knappa in siffrorna på bankdosan, några siffror är helt oläsbara, typiskt, det är den svenska dosan också. Så det är bara ta med den till banken, i strömstad, eftersom vi har semester och inget planerat förrän imorgon så bokade vi biljetter till färjan sandefjord strömstad. Där är det tax-free, billig sprit, öl och vin. Sedan bilen tillbaka längs vägen. En riktig harrytur. Så kallas det här, gränshandeln, var en politiker som myntade uttrycket. Något som är Harry, är dumt, bonnigt ungefär. I alla fall så ville denna politiker att gränshandeln skulle bli förlöjligat och att folk skulle sluta med det. Men så blev det inte, helt sjukt många som handlar vid gränsen. Vi också.

lördag 22 augusti 2009

Danmark runt


Nu har vi varit en vecka på ferie i Danmark. Började med bil genom Sverige, ner till en tältnatt i ängelholm, ett trevligt besök av släkt i väggarp, sen ner till köpenhamn. Tivoli, öl och glada danskar. In i bilen ner längs kursten, över till Fyn, sedan över till västkusten, upp längs kusten till Skagen, ner till hirtshals och med färjan hem igen.

Danmark är platt, vägarna raka, sträckorna är korta och att färdas går ganska fort. Fina stränder är det, men det blåser massa, hela tiden gör blåser det också. Men mysigt är det att vandra längs stranden med vinden i sidan med sin älskling, hand i hand.

fredag 14 augusti 2009

Mot nya äventyr


Efter vår motorcykel resa genom en liten del av Sverige, så åkte vi med bil till kolmårdens djurpark. Lånade bil och barn av syrran. Såg lejon och björnar i safariparken, delfiner och sälar i akvariet, plus en massa andra djur. När vi kom hem var det fyra slitna zoobesökare som somnade gott.

Några dagar spenderade i Skövde sen upp på motorcykeln för hemfärd. Packa upp, tvätta, packa ner. I väg med bilen mot nya mål. Vi försöker följa det fina vädret så därför blir det till Danmark som vägen för oss nu..

söndag 9 augusti 2009

På tur genom Västergötland


Vår motorcykelferie började med resa till Karlstad, lite parkeringstrubbel, besök i mc-butik, god mat och några öl. Sen iväg dagen efter till Skövde, till Stöpen närmare bestämt. Mat och kaffe, sen ut på Internett för att hitta nästa resmål, alla hotell i väst Sverige verkade vara fullbokade, men efter några telefonsamtal så fick vi rum i Småland, Jönköping. Efter pappas snabbservice med flugborttagning och kedjesmörjning gick färden vidare. Åkte genom Tidaholm och Hökensås och fick se en av de finaste utsikterna över Vättern vid Brandstorp. Tillslut ner till Grand Hotel och dusch sen ut på stan för en riktigt god måltid. Idag bär det av hemåt för vårt resesällskap, vi lämnar dem efter ett tag för färd mot Skövde, där vi ska byta till bil, låna två busar och åka till Kolmården.

fredag 7 augusti 2009

Bara timmar kvar!


Räknar ner timmarna. Minuterna går långsamt, som sirap rör sig visaren på klockan. På datorn verkar skärmen ha låst sig. Sista dagen innan semestern. Hemma är allt nästan färdig packat. Bara sätta väskorna på motorcykeln och åka. Första hotellet bokat, sen får vi se. Inga planer gjorda, bara lite riktlinjer, stickord så vi minns vad vi tänkte innan ledigheten startade. Men vi behöver inte följa dem, vi har semester, då kan man göra vad man vill. Ska bli så skönt. Oj, nu har det gått någon minut till!

onsdag 5 augusti 2009

Katt-tv


Vår Rasmus har blivit en riktig tv-katt, han lägger sig framför, ibland bakom, tvn. Kanske tycker han att vi tittar för mycket på den och han får för lite uppmärksamhet. Men han har i alla fall god smak när det gäller kanalen.

Såg på allsång på Skansen igår. Var väl sådär, inget jättebra finalprogram, förutom Björn Skifs som var riktigt bra. Väntade mig kanske att Robert Gustavsson skulle dyka upp och skoja till det. Vi har ett till allsångs program på tv här, allsång på grensen. Det är ett riktigt allsångsprogram där de textar allt, Timbuktu var med för ett tag sen, svårt att hänga med i hans texter. Med det är ett bra program, i Halden görs det, därav namnet.

söndag 2 augusti 2009

Tolva


Sålt min elgitarr för ett tag sen. Köpt en 12 strängars nu. Härligt fylligt ljud.