fredag 25 september 2009

Ett klipp

Dags för ett frisörbesök snart, håret börjar bli för långt. En lustig sak är att när vi är i Sverige så passar Stine på att klippa sig, det är inte så lustigt i sig, hon tjänar flera hundra på att det är billigare där. Men på grund av att priserna inte får skilja mellan herr och dam i Sverige blir det dyrare för mig där. Här hemma kan jag klippa mig hos en herrfrisör, det tar max tio minuter, fram med maskinen i nacke och på sidorna, lite med saxen upptill och tada, klart. 150 kronor. Perfekt. Senast klippte jag mig när vi var i Bergen. Stine satte sig började läsa tidningen, men hann inte många sidor. Fort gick det och efter en kontroll med händerna kunde jag konstatera att öronen, ja de satt kvar.



tisdag 22 september 2009

Sålde säng

Sålde i helgen min gamla säng, riktigt fin faktiskt, med motor och grejer. Fungerar fin fint. Med på köpet var det även en malm sängram från Ikea. Om någon har satt ihop en sådan så vet ni att i ramen finns två långa vinkelstål där madrassen vilar. Om dessa inte finns hamnar madrassen på golvet. Så innan köparen skulle komma så plockade vi fram alla delarna, madrass, skruvar, motor med mera. Men var är dessa metallprylar, ca 2 meter långa, borde vara lätta att hitta. Men nej, borta var de. Vad göras, kan inte säga att sängen inte är komplett, inte när de kört för att hämta den med släpkärra och allt. Sängen vi använder, det är en malm det också. Fram med skruvmejseln och så vips har vi två nya vinklelstål. Så försäljningen gick fint. Dock låg nu våra madrasser på golvet, men efter alla år med äntligen hemma så fixar den händige detta också tack vare biltema och en brädgård. Så nu ser sängen normal ut igen och garaget är lite tommare efter den gamla sängen.


tisdag 15 september 2009

Skattjakt

Vi har tidigare i sommar skaffat en ny hobby, geocaching. Det är lite svårt att förklara vad det går ut på, men det är en typ av skattjakt. Någon har gömt en liten box med en logg i på sevärda ställen lite varstanns i världen, vi hittar den med hjälp av gps koordinater. Skriver vårt geocaching namn och kanske byter någon grej. Vi får se och uppleva ställen vi inte varit på tidigare eller som vi inte visste innehöll någon historia tidigare.

Om du har en gps så är detta något jag kan rekommendera, otroligt beroendeframkallande. Lika nöjd som man blir när man hittar en, lika irriterad blir man om man inte gör det. En sak som är bra att ha är tålamod, tålamod att leta bland stenar, buskar och liknande.

måndag 14 september 2009

Antibiotikakurer

Förra veckan gick i sjukvårdens tecken, både jag och Rasmus var hos läkaren, ja eller veterinären för en av oss. Jag fick lite droppar och salva till ögonen, infektion var dommen. Rasmus han blev rakad på ryggen och nedsövd. Ganska groggy när han vaknade efter några timmar.

Vi var i Oslo såg mamma Mia, väldans bra! Såg den i london förra året, minst lika bra på norska. Vi passade på att gå runt lite i byn innan föreställningen, såg lite gamla spårvagnar och bussar på utställning, fina grejer.


Så denna helgen var vi i sverige, kräftskiva. Sång, snaps och kräfter var det som bjöds. Skoj och mycket trevligt.

Om någon med en gps har missat geocaching så vill jag tipsa om det, www.geocaching.com

måndag 7 september 2009

Äntligen sovrum

Sovrummet är färdigt, två nya hyllor uppsatta. Nymålat, både väggar, lister och tak. Ska bli skönt att flytta tillbaka efter en vecka på gästrummet.









torsdag 3 september 2009

Storband


Övning med storbandet igår, första för mig efter sommaren. Först resa till oktoberfest i Spanien, en vecka där, kanske två spelningar, perfekt. Sen ett projekt med en kör till hösten. Ska nog bli bra tror jag.

Tänkte på en sak när jag cyklade hemmåt från jobbet. En av de lagar som få följer måste vara lagen som säger att man inte får köra bil och prata i mobil samtidigt. Såg väldigt många göra detta, en bra lag tycker jag. Men det borde också vara förbjudet att röka när man kör, sett många som vinglar när de ska tända en rök. Lika farligt som att prata i telefon. Kanske lastbilschauffören gjorde det... Vi fick stå och vänta när resterna togs bort från vägen. Får hoppas alla klarade sig bra.