söndag 31 januari 2010

Golvläggning


Köksgolvet färdigt, blev väldigt bra.


Samma klinkers på hallgolvet, snart färdigt, bars fogar kvar.



Kallt

Vallat skidorna, ordnat med glidvalla, idag skulle skidorna gå som bara den. Vi klär på oss skidkläderna och är beredda att gå milen som vi gjorde igår. Vi stakar iväg, glidet lyser med sin frånvaro, kylan biter i kinderna, vi åker vägen ner från hotellet till skidspåret, det är kallt. Faktiskt så kallt att vi inser att vi inte kommer klara av att åka alls. Det blir en seger för kung Bore, vi kämpar oss tillbaka de få hundra meterna vi lagt bakom oss. In i värmen, lite kaffe för att få upp kroppstemperaturen igen. Termometern visar ute temperatur på -24.5 grader. Burr...




Igår fick vi biljetter till baren, fint med lite dricka.

Location:Bakkestølvegen,Hol kommun,Norge

lördag 30 januari 2010

Skidresa

Ska presentera resultatet av köksgolvet, men just nu är vi på skidresa i Geilo, jobbet bjuder på resa. Fin fint är det här, har bara hunnit med en middagsbuffe och lite mingel. Idag blir det längdskidor, eller kortskidor om man inte orkar gå så långt.




Location:Bakkestølvegen,Hol kommun,Norge

torsdag 21 januari 2010

Köksgolv

Nu har jobbet med köksgolvet börjat. Den gamla mattan är borta, Stine har primat golvet imorgon läggs värmekablarna och när helgen är slut så är det nytt fint golv, härligt!



tisdag 19 januari 2010

Träning

För en vecka sedan köpte jag och Stine gymkort, sedan dess har vi tränat tre gånger i veckan. Än så länge bara en vecka då, plus igår. Det går väldigt bra, vi har ett program som vi gjort, idag ska vi träna ben och mage. Det är en del stora grabbar på gymmet, stora överkroppar i alla fall, ben verkar de glömt att de har, eller nu är de mer som tändstickor, ser lite roligt ut. Skoj och skönt att träna, kan rekomenderas.

Spelade dansspelning i helgen, fin bal, och självklart var vi också klädda efter anledningen.




torsdag 7 januari 2010

Nytt år nya projekt

2010, en vecka har gått av det nya året. Dags att börja renovera, vi börjar med att måla lister i gästrummet, så startar vi med golven i helgen. Sen blir det köket om två veckor, ska bli fint det här.



Stine grundar listerna, vita blir de sen.

lördag 2 januari 2010

Gott Nytt År!

2009

Januari - efter en bra nyårsfest med vänner och god mat så skrev jag teoriprov för motorcykel. Jag och Stine åkte till Gol för en skidferie med jobbet. Vi gick på visningar på lägenheter.

Februari - Lägenhetsjakten intensifierades, vi hittade den vi ville ha och budgivning var igång. Tillslut med hjälp av extraordinära åtgärder så fick vi våran lägenhet. I slutet på månaden kunde vi sätta igång flytten. Började direkt att måla om i vardagsrummet.

Mars - En ny familjemedlem, en liten hårig Rasmus, först var han väldigt rädd, men vande sig snart. Han fick inte gå ut första månaden, detta gjorde att nattsömnen i mars inte var vad den borde varit. Målningen hade nu nått in till gästrummet, blåa väggar blev vita.

April - Skidresa med mor och far och syster med familj. Vi åkte längdskidor i svenska fjällen i fin natur, spelade 31 och Yatzy. Första körtimmen på motorcykeln genomfördes. Motorcykel annonserna på finn blev intressantare, i slutet på månaden hittade jag den MC som jag ville ha.

Maj - den första maj, mina föräldrar var på besök, för att hjälpa mig hämta motorcykeln i Drammen. Bilen fick flytta ur garaget och Suzukin såg ut att trivas i sitt nya hem. 17:e maj firandes som sig bör med tåg, musik, familj och vänner. Men lite nervös var man under hela nationaldagen, den 18:e maj, vid 10 tiden skulle jag göra förarprovet. Efter en halvtimmes körning i hällregn var det klart, körkortet var mitt. Planen var att jag skulle åka hem och hämta motorcykeln och köra till jobbet, men på grund av rådande temperatur och regn i kombination med att jag var dyblöt från att varit ute i detta vädret i några timmar, tog jag istället en varm dusch och lät audin föra mig till jobbet. På kvällen var dock vädret bättre och vi tog en första tur.

Juni - första resan till sverige på motorcykel, i juni ska det vara varmt, men det var bara fyra grader i slutet på vår resa. Det var svinkallt, vår första riktiga långtur kunde varit bättre. Men fram kom vi, och hemresan gick väldigt fint. Storbandsfestival, Stage One spelade väldigt bra!

Juli - Månaden med födelsedagar, eftersom vi fyller med kort mellanrum så blev det en vecka med firanden, familj på besök och vänner som ville gratulera. Själva 30 års dagen passerade med en mc tur, vi följde mor och far en stund på deras hemresa. Vi hann också med en mysig helg i Göteborg, liseberg och shopping.

Augusti - Semesterdags, det blev lite blandad semester 2009. Första helgen med motorcykeln till Sverige, Karlstad, Skövde, Jönköping, Vänersborg blev målen. Våra reskamrater drog tillbaks hem, men vi åkte tillbaka till Skövde, sen blev det Kolmården med Oskar och Pontus och några dagars lugn och ro innan vi åkte hem, packade bilen och drog ut på en roadtrip i Danmark. Besökte massa olika platser i danmark, gick på djurparker, shoppade och såg fin natur. Sista veckan av ferien gick resan till Bergen, träffade några av Stines kusiner och hade det trevligt i en riktigt fin stad.

September - Dags att måla om igen, men denna gången sovrummet, ny färg på väggar och lister. En kräftskiva hos Tomas i Sverige och en här hemma. Det blev också en sydentur, till Spanien, med storbandet, några spelningar, mycket sol och öl - härligt.

Oktober - Tillökning i familjen, Stines syster får en liten kille till, Vetle är nu stolt storebror. Sista turen med motorcykeln var ett faktum, temperaturen går väldigt nära noll och löven tar över vägarna. Nu får den vila fram till våren. Tomas och Daniel är på besök i ett höstligt Tønsberg.

November - Listerna i resten av lägenheten målas plus väggarna i köket. Planer för att lägga nytt golv kommer närmare, i januari 2010 är det dags har vi bestämt oss för. Väldigt lyckat konsert i domkyrkan, tillsammans med en gospelkör.

December - Julklappar köpes, lägenheten inreds till jul, snön kommer ner, julen kan börja. Härlig ledighet, mysiga dagar. Sedan pang i champagnekorken 2009 är slut...