torsdag 25 mars 2010

Renovering sista kapitlet

Nu är snart den planerade renoveringen klar. Projektet startade i höstas med planering och budgettering. De flesta detaljerna var bestämda och material kunde beställas. Efter nyår kunde projektets andra fas inledas, själva byggandet, med bra hjälp så har det mesta gått som på räls. Golv är lagda, lister är spikade och väggar målade. I måndags rev vi ner kaklet i köket, den gamla fina rödfärgen kom fram. Ganska fint faktiskt, men nu ska det upp nytt kakel, bänkskivan ska bytas och lite annat smått sen är det klart. För att citera en ganska känd radioman -äntligen!!




måndag 22 mars 2010

Premiär!

På lördagen var det besök från göteborg, så jag, Robert, Martin och Fredrik packade takboxen full av längdskidor och drog till Stokke och NM spåren för att ta en runda. De gick ganska fint trots flera plussgrader, var riktigt skönt såhär efteråt, under tiden var det mest varmt, jobbigt och vallningen kändes som den kunde kvittat. Det var säsongens sista skidrunda, nu är takboxen avplockad och inställd i garaget. Snön har smält ganska mycket av snön och solen värmer luften så det blir ganska skönt.

Inne i garaget står något som lockar mer än skidor, tjuvstartade den för någon vecka sen bara för att höra den brumma. Igår tog vi på oss våra kläder, lite extra under för att kunna stå emot vinden vi skulle möta. Intercomen uppladad, visiren putsade, tanken fulltankad, bromsar, olja, lampor kontrollerade. Dags för första MC-turen! Det var ganska kallt om fingrarna, det var lite grus i vägen och turen blev kanske bara en 20-30 minuter, men... äntligen känns det som våren är här!

onsdag 17 mars 2010

Solglasögon

Nu kommer våren, detta är tydligen årets mode i solglasögon enligt min polare Anders. Jag tror dock det är dammodell, men ser tuffa ut så spelar kanske inte någon roll.



Helgen har varit produktiv, rensat garage, ställt upp bokhyllor och skruvat och fixat hemma. Därefter har vi tagit ut av hyllorna så att vi kan flytta dem så listerna kan komma upp på väggen. Blir väldigt fint. Har handlat bänkskiva till köksbänken också. Suveränt!!

måndag 1 mars 2010

OS är slut

Efter två veckor med sport på tv så är det nu slut, saknar det redan, att slå på tvn på kvällen, eftermiddagen, förmiddagen, ja när som helst och kunna se på skidlöpare, backhoppare, skidskyttar, hockeyspelare och curlingspelare. Till och med curling blir spännande på ett OS, hade schack varit med hade kanske man tittat på det också. Skojigaste guldet var nog herrarnas skidstafett, det är mycket som ska gå rätt när det är fyra stycken i ett lag, gör en person en dålig sträcka så blir det svårt att vinna, även om man har en spurtkanon på sista. Mycket skriverier i tidningarna om smutskastning mellan skidåkarna, tydligen bara i den grenen man håller på med sånt, när Axel Lund-Svindal vann guld i det loppet Patrik Järbyn krashade och fick hjärnskakning, ringde Patrik upp Axel från sjuksängen och gratulerade, det är så stora idrottsmän ska bete sig.

I början av OS när Sverige tagit guld men inte Norge gjort det var det en undersökning i Aftonbladet där frågan var: "tycker du synd om Norge" de flesta gjorde inte det, men skrattar bäst som skrattar sist, Norge tog 9 guld mot Sveriges 5 och 23 medaljer mot Sveriges 11. Hamnade 3:a på medaljligan där Sverige kom 7:a, och leder maratontabellen för vinter os. Läste förresten en annan intressant sak, backhoppning det är stort här, och många duktiga backhoppare i Norge, Sverige har haft en, vad jag vet, i Sverige finns ca 60 hoppbackar, i varierande storlek, i Norge finns ca 1200, det är några fler...