måndag 30 november 2009

1:a advent

Nu närmar sig julen med stormsteg, här hemma så har vi hängt upp julgardiner och hängt upp stjärnor. Köpte en ljusslinga med 80 ljus för att hänga ute på buskarna, tänkte det skulle lysa upp ordentligt. Såg framför mig en ljusslinga som den han har i ett päron till farsa, där strömmen försvinner från hela stan när han tänder den. 80 ljus, låter mycket, 80 miniljus, det är åtti ljus, men de är små, tar inte så mycket plats, blev inte över alla buskarna, bara en, den yttersta kan lysa upp i mörkret, blev ganska bra ändå, om jag får säga det själv. Lite julstämning blev det inne i vardagsrum och kök i alla fall.


Har till och med köpt julklappar redan, inte dåligt alls. Dock de svåraste kvar, tur det är många dagar kvar.

torsdag 26 november 2009

Målning

Dags för opppussing i hemmet, listerna vita, kök och hallväggar likaså. Blir fint, sen nytt golv och kakel och klinkers lite här och var. Fin fint får man hoppas att det blir. Det är skoj att jobba lite med lägenheten, får det som man vill.



måndag 23 november 2009

Tidigt på jobb

Upp tidigt efter en bra helg, var på överraskningsvisit hos mor och far. Blev pusselspel, trombonövning och mycket god mat. Mamma planerade att köpa en ny liten bärbar, så då hjälpte jag henne med att hitta en prisvärd. Sen tillbaka hem igen dagen efter, snabbhandling av bra att ha kött på vägen så är frysen fylld med billig svensk mat. Sen tidigt upp i morse, men vad får man för det, strömavbrott, men bara den del av kontoret där jag har min plats. Typiskt när man är där först och redo att jobba på.



lördag 14 november 2009

Lars Winnerbäck

Konsert med Winnerbäck ikväll, grymt bra. Tredje gången på lite över ett år vi ser honom här i Tønsberg. Denna gången i en idrottshall, full stämmning på publiken. Väldigt bra var det. Härlig musik!




fredag 13 november 2009

Trombon

Har lånat en trombon av en kollega, tänkte jag skulle lära mig detta, har bara haft tid att öva en gång men de enkla sångerna jag spelade lät ganska bra. Trombon som instrument fascinerar mig, dess enkelhet i sin uppbyggnad, men även den härliga tonen.

Rasmus var dock inte helt försjust, men tänkte testa lite han också...




tisdag 10 november 2009

Konsert

I helgen är det dags för konsert med storbandet, tillsammans med en kör, Kor-90 och Gaute Ormåsen, han var med i idol för några år sen här. Vi har haft ganska många övningar med den musiken så nu kan vi det bra. Kommer bli fint, i domkyrkan här i Tønsberg kl 17 på lördag om ni har vägarna förbi.



fredag 6 november 2009

Nöff nöff

Svininfluensan har intagit Brekke. Så nu blir det mycket tv och soffaliggande. Dock är det inte jag som är sjuk, så jag får sköta markservicen.




söndag 1 november 2009

Sverigebesök

Besök av Sverige i helgen, alltså vi fick inte besök av Sverige, vi var i Sverige, blev en konstig syftning där. I alla fall tog vi bilen i fredags och åkte de ca trettiofem milen till Skövde. När jag letade upp en kupévärmare till bilen så fann jag coronn spelet, osäker om det heter så, men det är en slags hemmabiljard, med platta cirklar som ska ner i hål. Svårt att förklara men väldigt skoj. På med potatismjöl på planen så det glider bra, sen spelade vi loss. Hann även med att ta fem cachar, så vi leder över Jesper och Jenny. Träffa kompisarna över en lunch. Fira Pontus födelsedag, lite sent men bättre sent än... Söndag morgon tipspromenad på billingen med bror och familj. Sa till Stine att det säkert var norska frågor, och det var det, ja en i alla fall. Nu sitter vi på färjan hem till vår lilla katt som väntar på oss.