onsdag 14 oktober 2009

Wow!

För några år sedan så var jag med och spelade med Skövde Storband på en konsert med Gunhild Carling som gjästartist. Det var väldigt skoj och mycket underhållande den gången. Så när Stine såg i tidningen att Marinemusikken skulle ha Proms konsert med henne som gjästartist så bestämde vi oss för att vara kulturella och gå på konsert. Sagt och gjort igår tog vi bilen till Tjøme för att lyssna på musik.

Musik blev det och vi fick även sjunga med på en del klassiska Proms stycken, dock var väl publiken lite liten och feg så sången var väl inte den bästa.

Dirigenten David Riddel, en skotte som bor i Danmark var väldigt bra och bjöd även på sig själv med skämt och historier. Innan paus pratade han engelska men efter pausen så berättade han att han tagit en gammeldansk i logen och därför kunde han danska.

Men Gunhild Carling, var helt suverän, grymt duktig på trombon, trumpet och sång, men även oboe, säckpipa, flöjt och steppning! Dessutom spelade hon på tre trumpeter samtidigt och spelade trumpet utan att hålla i den genom att balansera den rakt upp på läpparna.

Läs mer på Gjengangeren.

1 kommentar:

Johanna Lindgren sa...

Åh, Gunhild Carling! Jag kommer ihåg när jag såg henne i Skövde - riktigt coolt var det! Lite avis blir jag allt...